Principal arhitecturăCasa Osborne: Victoria și Albert, escapada italiană pe Isle of Wight

Casa Osborne: Victoria și Albert, escapada italiană pe Isle of Wight

Pavilionul de sine stătător din sud-est. Deasupra se ridică unul dintre cele două turnuri de observare. Poza publicată în numărul 22.05.2019 al Creditului CLF: Paul Highnam / Country Life Pictur

Căutarea vieții private și a păcii a încurajat regina Victoria și prințul Albert să creeze o vilă italiană pe litoral. Oferă o perspectivă de neegalat asupra vieții interne și a intereselor lor private, după cum explică John Goodall.

La 25 martie 1845, regina Victoria i-a scris unchiului său Leopold, regele belgienilor: „Voi fi sigur că va fi încântat să aud că am reușit să cumpărăm Osborne în Isle of Wight ... Este atât de plăcut și de plăcut. un loc al cuiva, liniștit și retras. ”

Cumpărarea a fost ceva de vis împlinit: căsătorită cu cinci ani în urmă cu o familie în creștere, regina și prințul Albert au fost dornici să găsească un loc în care să poată scăpa de atenția publică, presiunile vieții oficiale și atmosfera nesănătoasă a Londrei. .

Sala de biliard, care deschide salonul printr-un ecran de coloane. Regina Victoria juca uneori biliard după prânz.

Căutarea unei retrageri în țări private începuse în octombrie 1843, iar cuplul regal a vizitat Osborne pentru prima dată în anul următor. Regina Victoria cunoștea deja ușor Insula de Wight și, în 1833, petrecuse aproape două luni la moșia vecină a castelului Norris, o casă Regency de James Wyatt situată superb deasupra Solentului (astăzi, într-o stare de dereligie deprimantă).

În acest moment, insula se schimba foarte repede. Conexiunea cu continentul a început să fie deservită de vaporii de padel din anii 1820 și, în 1840, linia de cale ferată dintre Southampton și Londra a fost finalizată. Drept urmare, până în anii 1840, Insula de Wight era în aproximativ patru ore de călătorie a capitalei. De asemenea, a oferit o frumoasă zonă rurală, ca să nu mai vorbim de plăcerile pentru scăldatul în mare și navigarea.

Într-un memorandum datat din 21 octombrie 1844, prințul Albert a extras setarea proprietății, confidențialitatea moșiei, conexiunea la mare și accesibilitatea acesteia atât din Windsor, cât și din Londra, precum și calitatea aerului (care a fost și aprobat de medicul reginei). Starea proastă a moșiei i-a prezentat suplimentar perspectiva unui proiect de îmbunătățire.

Inițial, cel puțin, nu a existat nicio intenție de a transforma casa existentă din anii 1770 pe șantier. Prințul Albert a descris-o ca fiind caldă, mică și confortabilă, dar necesită „doar adăugarea câtorva încăperi care să o facă o reședință foarte potrivită și confortabilă pentru regină și copii și o parte a suitei”.

Achiziția trebuia făcută cu bani de la Pursă privată; în acest caz, fonduri private în mod eficient economisite prin reformele prințului Albert la Gospodăria Regală.

Pentru a ajuta la planificarea modificărilor arhitecturale modeste care au fost destinate, constructorul londonez de încredere și experimentat Thomas Cubitt a fost rugat să inspecteze proprietatea.

Marele coridor. Folosirea internă a plăcilor Minton de către Grüner a fost o noutate influentă. Poză publicată în numărul 22.05.2019 al CLF

Cubitt a avertizat imediat că o casă nouă este esențială și ar costa mai puțin pe termen lung decât o simplă reparație. Prin urmare, în mai 1845, imediat după achiziționarea proprietății pentru prețul de chilipir de 28.000 lire sterline (Balmoral, pe care l-au cumpărat în 1852 folosind bani bătuți Reginei de către un admirator necunoscut, a costat 31.500 de lire sterline), a discutat despre planurile de viitor pentru casa cu prințul Albert.

În acest moment, arhitectul ar putea fi numit la proiect. Totuși, lucrând cu un constructor, prințul Albert a văzut potențialul de a realiza singur proiectul. Trebuie să fi ajutat ca regina Victoria să-i placă și lui Cubitt, „decât cine”, a spus ea, „un bărbat mai bun, amabil, nu a mai respir”. Rezultatul cumulat al discuției lui Cubitt cu prințul Albert a fost o reconstrucție treptată după reparațiile inițiale.

Întreaga familie a venit la Osborne pentru prima dată în primăvara anului 1845. Scriindu-i lui Lord Melbourne, regina a entuziasmat:

„Este imposibil să ne imaginăm un loc mai frumos ... avem o plajă fermecătoare pentru noi înșine. Marea era atât de albastră și calmă, încât Prințul a spus că este ca Napoli. Și atunci putem merge pe oriunde de noi înșine, fără să fim urmăriți și mobilați. '

Cabana Elvețiană

Lucrările la primul element al noii case, Pavilionul, au început mai târziu în acea vară. Piatra de temelie a fost pusă pe 23 iunie 1845, când regina și prințul Albert au coborât în ​​tranșeele clădirii împreună cu cei doi mai mari copii ai lor și au depus o cutie de sticlă cu monede și o inscripție. Clădirea a fost contractată pentru a costa 15.000 de lire sterline.

În termeni de planificare, Pavilionul seamănă cu o casă de oraș de sine stătătoare de genul pe care Cubitt îl construia în Londra. Pentru a proteja împotriva focului, podelele erau din arcade din cărămidă sprijinite pe grinzi de fier, iar pereții de cărămidă erau ținuți împreună folosind fier.

Principalele săli de divertisment sunt înfășurate în jurul unei săli de scară centrale și se interconectează într-o manieră inspirată poate de exemplul german: sala de mese duce direct într-o sală de desen și o sală de biliard dincolo. Ultimele două camere sunt dispuse în unghi drept una cu cealaltă și sunt împărțite mai degrabă de un ecran de coloane și de o perdea decât de un perete.

Sala de mese. Portretele familiei din sala de mese includ o copie a picturii lui Winterhalter din 1846 a Victoria și Albert și copiii lor.

S-a sugerat că acest aranjament neobișnuit a permis curtenilor și Familiei Regale să se relaxeze în același spațiu fără să se vadă. Regina Victoria în cele din urmă a învățat să joace biliard și avea să joace după prânz cu alte femei din gospodărie.

La etajul de mai sus, Albert și Victoria aveau apartamentele lor private, cu un dormitor și o suită asociată pentru fiecare dintre ei. Între cele două seturi de camere stătea Queen's Sitting Room, un salon privat cu o fereastră mare și un balcon la care cuplul se putea retrage. La etajul de deasupra se aflau pepiniera și încăperile sale asociate.

Poate cel mai surprinzător lucru din Pavilion a fost stilul său. Familia regală s-ar fi putut aștepta să comisioneze o clădire gotică similară cu Castelul Norris; era o idilă care se înțelegea să celebreze autoritatea și legitimitatea monarhiei britanice. Regina, de altfel, era un entuziasm pentru romanele lui Walter Scott, iar ea și soțul ei apăruseră la un bal celebrat în 1842, îmbrăcați, respectiv, ca regina Philippa din Hainault și Edward al III-lea.

Casă de pe terasa Pavilionului.

De fapt, noua clădire a fost construită sub forma unui palat renascentist italian. Acest stil, introdus pentru prima dată la Londra în 1828 de The Travellers Club (Country Life, 20 februarie 2019), câștiga monedă largă în anii 1830 și fusese deja adoptat de Cubitt în unele dintre casele sale londoneze (pe care Albert le știa).

Avea virtutea de a fi ambițioasă din punct de vedere politic (dacă era ceva, a fost asociată cu politica Whig; Gothic avea pretenții Tory) și relativ ieftină, o considerație având în vedere că Osborne era o întreprindere privată. Însă prințului Albert, acest stil a avut un apel suplimentar evident: el a fost fascinat de Renașterea italiană, căreia i-a fost introdus atât prin călătorii, cât și prin opera Nazarenelor, un cerc de pictori romantici care au fost pionieri în renașterea picturii în frescă. (pe care Prințul l-a pledat și în rolul său de președinte al Comisiei de Arte Plastice).

Camera de zi privată a reginei Victoria, completată cu birouri pentru ea și prințul Albert.

Prin urmare, nu este o coincidență faptul că nu numai că și-a atârnat dormitorul de la Osborne cu o colecție notabilă de picturi renascentiste, dar a comandat și o frescă de la William Dyce în fruntea scării de pepinieră din Pavilion.

De asemenea, ca rezultat direct al acestor interese, prin 1841 prințul Albert i-a fost prezentat lui Ludwig Grüner, un cunoscut savant al artei italiene care s-a stabilit în Anglia și a produs, începând cu 1844, o serie de volume ilustrate de înaltă calitate pe. subiect cu prietenul său, editorul John Murray.

În 1845, Grüner a fost numit primul și singurul - consilier salarizat în artă la Gospodăria Regală, consultând asupra arhitecturii și decorației interioare din Osborne.

Familia regală s-a mutat în Pavilion la 15 septembrie 1846. Lady Lyttelton a descris experiența: „Totul în casă este destul de nou, iar sala de mese arăta foarte frumos ... După cină ne-am ridicat să bem sănătatea reginei și a prințului ca casă. -încălzire. Și după aceasta, Prințul a spus foarte natural și simplu, dar serios, „Avem un imn în Germania pentru astfel de ocazii” ... Era uscat și ciudat, fiind al lui Luther, dar cu toții percepem că îl simțea. Cea mai bună parte a fost ... Lucy Kerr (una dintre servitoarele de onoare) aruncând un pantof vechi după regină, când a intrat pentru prima noapte, aceasta fiind o superstiție scoțiană. "

Sala scării principale ..

Până în acest moment, erau deja stabilite planuri detaliate pentru ridicarea aripilor auxiliare ale casei. Acestea au fost destinate să găzduiască gospodăria, precum și apartamente adiționale formale pentru afaceri de stat, cum ar fi Consiliul și Camerele Audienței. În prima dată, în iunie 1857, Albert a primit titlul de Prinț Consort. Legând aceste aripi de Pavilion se afla Marele Coridor, o lungă galerie de sculpturi

Munca a continuat pe aripi până în 1851, când o mare petrecere a fost aruncată pentru toți lucrătorii implicați în proiect.

Cubitt a lăsat interioarele noii case fără finisaje ornamentale, iar decorația actuală s-a conturat treptat sub direcția lui Grüner (până când a revenit la Dresda natală în 1856). Vânzarea din 1849 a Pavilionului Brighton din George al IV-lea a strâns 29.000 lire sterline către mobilierul din Osborne (Country Life, 6 martie).

Aproape din momentul în care prințul Albert a intrat pentru prima dată în posesia Osborne, el a dezvoltat activ moșia, inclusiv ferma de casă, Barton Manor. Prin propria descriere, într-adevăr, la Osborne, el a fost „parțial pădurar, parțial constructor, parțial fermier și parțial grădinar”.

Detaliu de gresie folosit într-o locaș în galeria de sculpturi.

Pe lângă terase, sculptură și parteruri formale din jurul casei, Prințul a creat o piscină de mare pentru copii și ornamente precum Swiss Cottage și miniaturile Victoria Fort și Albert Barracks. Toate erau destinate să promoveze educația copiilor.

De-a lungul anilor 1850, Osborne a fost locul pentru o viață de familie relaxată și fericită, dar totul s-a schimbat odată cu moartea prințului Albert, în 1861. Regina s-a retras aici în suferința ei până în martie 1862 și apoi a stabilit o nouă rutină de vizitare de Crăciun și pentru nunta ei aniversare. Camerele prințului Albert au fost păstrate fără modificări.

În deceniile următoare, însă, casa însăși a suferit numeroase schimbări, cel mai important, construcția unei aripi care conține camera Durbar în 1891, o sală de banchet indo-saracică spectaculoasă. O mare parte din decor a fost creat de meșterul Bhai Ram Singh.

Osborne a fost îmbunătățit suplimentar prin instalarea telefoanelor în 1885 (când această nouă invenție a fost demonstrată pentru prima dată reginei aici în 1878, ea a comentat: „Este destul de leșin și trebuie să țineți tubul destul de aproape de urechea cuiva”). Clădirea a fost de asemenea electrificată și prevăzută cu un lift în 1893. Cu toate acestea, când regina Victoria a murit la Osborne în ianuarie 1901, casa a fost remarcabil de puțin schimbată.

Edward al VII-lea nu a avut prea mare folos pentru Osborne, petrecând timp în loc la Sandringham din Norfolk. În 1902, o parte din casa insulei a fost transformată într-o casă convalescentă pentru ofițeri și acea instituție a supraviețuit ca azil până în 2000. În 1903 și 1921 a fost înființat și un Royal College Naval College.

Camerele private ale Victoria au fost închise până în 1954, când Regina a dat permisiunea să fie accesibile publicului. Începând cu 1986, proprietatea este administrată de Heri-tage engleză (și acum caritatea cu același nume).

În colaborare cu Royal Collection, a lucrat pentru restaurarea casei și a grădinii. Datorită acestei lucrări, este posibil să apreciem interesul și atragerea căminului familial pe care Victoria și Albert și le-au creat pentru ei și copiii lor.

Pentru informații suplimentare și ore de deschidere, vizitați www.english-heritage.org.uk. Mulțumiri: Michael Hall


Categorie:
Pictura mea preferată: Hartwig Fischer, directorul Muzeului Britanic
O excursie la Paris: Unde să mănânci, să dormi și să faci cumpărături în Orașul Luminii