Principal arhitecturăCapheaton Hall, Northumberland: renașterea unei case de țară care a evitat îngust demolarea

Capheaton Hall, Northumberland: renașterea unei case de țară care a evitat îngust demolarea

Vedere din South Credit: Paul Highnam / © Country Life Picture Library
  • Cea mai importantă știre

O casă care a evitat îngust demolarea după cel de-al Doilea Război Mondial a fost treptat reînviată de familia care a ocupat-o în ultimele șapte secole, după cum explică John Goodall. Fotografii de Paul Highnam.

Printr-o creanță întocmită la 9 decembrie 1667, zidarul Robert Trollope a fost contractat pentru a „construi cadru și a construi… o casă nouă… pentru utilizarea lui… Sir John Swinburne” la Capheaton. Acesta urma să fie construit „mai aproape de pământul sau locul unde se află acum o clădire veche sau un castel” și urma să canibalizeze materialele din această clădire medievală.

Swinburnes, cărora le aparține încă această casă, a intrat în posesia Capheaton în 1270, după care s-au stabilit în mijlocul grupului strâns de familii care controlau averile politice și militare ale graniței cu Scoția. În urma Reformei, familia și diferitele sale filiale de cadeți au rămas catolici, o loialitate care s-a transformat în dublul lor dezavantaj în timpul Războiului Civil, când au suferit la mâna trupelor scoțiene ostile și a celor din Parlament.

Pentru a complica lucrurile mai departe, Swinburne a fost ucis în februarie 1643. Singurul său fiu, Ioan care a reconstruit proprietatea în 1667, s-a născut recent (eventual, post-umil) la a treia sa soție.

Conform tradiției familiale, pruncul a fost dus afară la o mănăstire din Franța și, fără să știe părinții săi, a fost identificat prin descrierea sa a pisicii familiei de tip tabby și a unui castron cu pumn de argint. Mai mult ca sigur, la restaurarea lui Carol al II-lea, în 1660, a fost confirmat în moșiile sale și, la 26 septembrie, ridicat la o baronetie.

Ușa sudică principală. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Noua casă, însă, a fost mai mult decât un gest spontan pentru a exprima demnitatea nou-găsită a lui Sir John. Încă din 1652, gardienii săi au încercat să circumscrie condițiile unui contract de închiriere în favoarea lui și, anul următor, au pus deoparte cherestea pentru pruncul Ioan „să-și construiască casa la Capheaton”.

Dacă noua casă era planificată de multă vreme, la fel a fost concepută ca parte a unei relansări mai ample a moșiei. Printre documentele de familie, există o carte de conturi de monie lade pentru buledinge și reparații New Towne începând cu 15 iunie 1661 '. Acest lucru se presupune că se referă la reconstrucția satului și identifică castelul ca o sursă de materiale. Ansamblul de materiale nu a făcut decât să completeze ruina acestei clădiri străvechi, în serviciul moșiei Restaurare.

Robert Trollope, designerul, a fost înregistrat pentru prima dată în francmason la York în 1647. El a fost invitat la Newcastle în 1655 pentru a construi un nou Guildhall și Exchange, pe care l-a făcut cu un cost de 2.000 GBP pentru un design convenit într-un model de placă, „potrivit celor mai buni autori aflați acum în engleză”, dovezi ale surselor publicate din care a inspirat arhitecturala.

Casa din sud, în 1674, arăta repede sosirea Loraines din vecina Kirkharle. Această priveliște, pusă probabil inițial în lucrări de finisare, prezintă casa ca fiind completată cu ferestre cu balansoar și cu stâlpii rusticați care se ridicau la cornișa proiecțională a acoperișului „italian”. Compartimentele formale de grădină au fost măturate. Gresia ornamentală, incluzând flori și haine de sol, pare a fi luminată odată cu spălarea varului. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

El a fost admis un freeman din Newcastle în 1657 și s-a stabilit în Gateshead. Odată cu fiul său, Henry, el a stabilit o practică regională care a inclus mai multe case și lucrul la un fort la Lindisfarne în 1675, dovadă, poate, a experienței ca inginer militar în Războiul Civil.

Conform contractului - care trebuia întocmit cu referire la un proiect sau model - noua casă urma să măsoare 28 de metri pe 20 de metri în exterior. O pivniță în partea din față, creând o ascensiune de 2 metri spre primul din trei etaje, împărțit în 18 camere principale, pe lângă coridoare și dulapuri.

Partea frontală și părțile laterale au fost descrise ca fiind din piatră tăiată cu „pilonii ruginici de la masa de jos până la meddillyons”. La intrarea în hol trebuia să fie un pridvor cu un 'belconiu' deasupra, accesibil din sala de mese. Balconul era înconjurat de „o terasă [de] clopotnițe din lemn”. În partea din spate, casa urma să fie construită din „pietre de perete” nehotărâte și trebuia să existe o turelă sau un redut („Reddoot”) care proiectează 10ft pentru a găzdui „scările grozave”. Încoronarea în întregime era un „acoperiș italian” acoperit cu ardezie și cu ferestre din lemn.

„Frumosele ferestre de piatră” ale etajelor principale trebuiau să aibă bare și dulapuri din fier sau din lemn, în funcție de faptul că erau înalte sau joase în clădire și erau vitrate după cum a indicat Sir John. Doi ziduri interioare trebuiau ridicate și trebuiau să existe șeminee în fiecare cameră.

Frontul nord remodelat. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Trollope s-a angajat să finalizeze contractul până la 11 noiembrie 1669 și, în schimb, Sir John a promis că va plăti 500 de lire sterline. Scrise pe partea din spate a cărămizii sunt notele de primire ale lui Trollope, astfel încât să putem urmări exact progresul.

La 14 ianuarie 1668 (stil vechi 1667), s-au plătit 30 de lire sterline pentru livrarea contractului și, până la 17 martie, fundațiile erau pe loc (piatra de temelie pusă de un zidar, Amos Brown). Parterul de deasupra pivniței era așezat până pe 8 mai, iar zidăria atinguse înălțimea fanteziei până la 10 iulie.

Etajul următor a fost ridicat până pe 28 august, iar zidurile sale au ajuns la nivel de popă până la 8 octombrie. La 8 noiembrie, întreaga structură a fost gata pentru acoperișul său, care a fost finalizat structural în 14 iulie 1669. Acoperișul a fost placat și coșurile de fum până în 7 octombrie, în mod curios, nu sunt notate chitanțele pentru lucrările de conducere și vitraj și o plată finală de 20 de lire sterline. Pe 16 octombrie, fiul lui Trollope, Henry, al cărui rol exact nu este clar, a primit, de asemenea, suma finală de 20 de lire sterline pe care i-a datorat-o în condițiile contractului.

Old Chapel deține stocul pentru stilul de viață al stilului de viață al stilului de viață Eliza Browne-Swinburne. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Din clădirea supraviețuitoare este clar că lucrările la cochilie și ornamentul său arhitectural bogat a procedat conform planului. Atenția s-a îndreptat acum către interior: la 20 aprilie 1674, Peter Hartover (sau Herthewer, așa cum se semnase, în mod evident un olandez) și Robert Crosby din Londra (altfel identificat ca ginerele său) au convenit imediat după sosire. dintre ele ... la casă ... [la] bine și la fel ca lucrător drawe limne sau vopsea diferite tablouri de terenuri bucăți de fum panouri sau panouri de țesătură în sau despre casa respectivă în conformitate cu ordinea și direccon [sic] din Sirul menționat ... și therin folosiți cele mai bune din arta și îndemânarea ”.

Caracterul probabil al operei lor, cu imitație de marmură și remorcă decorativă pentru șemineu, poate fi dedus din scheme contemporane supraviețuitoare ( Country Life, 17 mai 2017 ). Ei trebuiau să lucreze de la 6 dimineața până la 6 pm în fiecare zi, pentru o deducere din salariul lor de 90 de lire sterline pe an, care trebuia plătit în rate trimestriale (omul lor George Phillips era plătit cu 10 GBP). Pensiunea și cazarea trebuiau să fie prevăzute pentru un an, iar Sir John a fost de acord să găsească pentru ei „tot felul de collors și de orice fel”.

Facturile care au supraviețuit arată că au călătorit de la Londra pe mare la Newcastle și au ajuns la Capheaton pe 23 iulie 1674 și că uneltele și materialele lor au fost de asemenea expediate. Este la îndemâna lor că trebuie să i se atribuie un magnific tablou supraviețuitor al casei. . Este posibil să fi fost una dintre mai multe astfel de vederi în casă, deoarece cel puțin alte trei tablouri similare supraviețuiesc, iar pictorii au depus facturi pentru călătorii în Northumberland și Durham.

Biblioteca familiei a fost mutată în fosta sală din față în timpul lucrărilor de restaurare. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Sir John a murit în 1706 și casa pe care a creat-o curând a început să se schimbe. Fiul său, Sir William, a scos poate balconul, după cum a sfătuit mama în corespondență. Apoi, nepotul său, Sir John, al 4-lea baronet, a reconstruit clădirile de serviciu ale casei în anii 1750 (inclusiv grajduri noi și, remarcabil, o capelă construită special), precum și, probabil, redecorarea holului și a camerei deasupra acesteia., cunoscut sub numele de Capela Veche. Parcul a fost, de asemenea, naturalizat, iar curtea a fost măturată până în 1761. În toată această perioadă, familia a călătorit pe scară largă și s-a bucurat de o extindere extraordinară de legături.

Următoarea etapă importantă de schimbări a urmat aderării lui Sir John, al șaselea baronet, în 1786. Era evident nerăbdător de restricțiile pe care îndelungata respectare a familiei la catolicism le-a impus ambițiilor sale. „A fost absurd”, a scris el, „să-mi sacrific considerația în propria mea țară, perspectivele mele în viață, să mă condamn la o nesemnificație și uitare eternă, pentru tenuri pe care nu le-am crezut și ceremonii pe care nu le-am practicat niciodată”.

El trebuie să se conformeze, până la căsătoria sa, la 13 iulie 1787, unei nepoate a Ducelui de Northumberland, un aliat apropiat, care i-a furnizat în 1788 scaunul de buzunar al Launceston, lângă proprietatea sa din Werrington, Cornwall ( Country Life, 24 mai 2017 ). Între timp, pentru a tăia o figură în județ, Capheaton a fost remodelat.

Sala de mese, fostă hală, cu plafonul de gips-carton din secolul al XVIII-lea. În spatele panoului supraviețuiește o ușă defăimată din 1660. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Tatăl său trebuie să se fi jucat cu ideea modernizării casei, deoarece modelele nedatate întocmite de arhitectul catolic John Tasker supraviețuiesc, la fel ca o scrisoare din 23 februarie 1788 din Tasker care explică propunerile sale, care sunt în mod izbitor de apropiate de cele întreprinse de fapt. În mod confuz, cum-
vreodată, Tasker nu a fost arhitectul responsabil.

Probabil datorită conformității sale religioase - și, probabil, încurajată de ducele de Northumberland, care îl angajase anterior - Sir John a dat plata lui Tasker și a înmânat proiectul unui arhitect Newcastle, William Newton. Conform facturilor lui Newton, primele desene au fost pregătite în aprilie 1788, iar cea mai mare parte a proiectului a fost finalizată până la sfârșitul anului următor pentru aproximativ 1.600 de lire sterline.

Newton a întors casa înconjurătoare, refăcând partea din spate a casei și a clădirilor de servicii ca un teren impunător. El a renunțat la acoperișul clădirii anterioare, păstrându-și cele trei fațade spectaculoase, dar tăindu-și cornișa. Pe plan intern, el a creat o nouă scară toplit. Pentru a marca sfârșitul lucrării, Sir John a încheiat o asigurare pentru casa recent extinsă și conținutul acesteia pentru 4.000 de lire sterline la 25 decembrie 1791, moment în care cariera sa de parlamentar era deja terminată.

Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

În timpul spaimelor de invazie din anii 1790, Sir John a fost implicat îndeaproape în organizarea miliției și a forțelor voluntare și chiar a arătat interesul de a preveni falsificarea banilor francezi. Este posibil ca această ultimă întreprindere să fi fost legată de interesul său discernământ pentru artă - a fost patronul lui JMW Turner, John Sell Cotman și William Mulready. Acesta din urmă, cu care a împărtășit un entuziasm pentru box, și-a învățat fiicele sale neobișnuit talentate să deseneze și să picteze.

Sir John, care a murit în 1860, a activat în îmbunătățirea moșiei sale și a reconstruit satul Capheaton și a încurajat în antișcariul John Hodgson, anti-americanul Northumberland. Secolul următor nu a fost unul prosper pentru familie, iar cele două baronete succesive au făcut prea puțin proprietății, care s-a deteriorat treptat. La izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial, Capheaton a fost rechiziționat de Armată și Ministerul Aprovizionării. S-ar putea să fi fost demolată după aceea, dar singurul copil al celui de-al optulea baronet, Joan - care și-a schimbat numele în Browne-Swinburne după căsătoria cu Richard Browne în 1937 - a fost hotărât să se mute înapoi în 1966.

Cu 12.000 de lire sterline de bani pentru reparații, ea și soțul ei, împreună cu fiul lor, John și soția sa, au restaurat Aripa de Est. Au urmat alte restaurări majore, fiecare reclamând o parte din casă din lipsă de legătură.

Sala de mese, fosta sală, cu plafonul din gips-carton din secolul al XVIII-lea. În spatele panoului supraviețuiește o ușă defăimată din 1660. Paul Highnam / © Country Picture Picture Library

Joan a murit la 106 ani în 2012, iar acum nepotul ei, Willie, și soția sa, Eliza, locuiesc în casă împreună cu familia. Au continuat lucrările, creând cazare de lux în regim de self-catering în aripa de vest și punând la dispoziție camerele principale pentru închirieri de evenimente și nunți. Este o renaștere arhitecturală nu mai puțin profundă decât cea asumată de primul Sir John Swinburne și promovează bine pentru viitor.

Accesați www.capheatonhall.co.uk pentru mai multe informații


Categorie:
18 case de țară frumoase de la doar 280.000 de lire sterline, așa cum se vede în Country Life
Glassblower: „Când ceva nu merge bine, nu îl poți remedia - doar te bagi în găleata și începi din nou”