Principal arhitecturăGrajdul pe care arhitectul Thomas Croft l-a transformat într-o casă familială cu influență postmodernistă

Grajdul pe care arhitectul Thomas Croft l-a transformat într-o casă familială cu influență postmodernistă

Credit: Dylan Thomas

„Am aflat că cel mai bun lucru pe care îl puteți face nu este prea mult”, îi spune Tom Croft lui Clive Aslet când discută despre modul în care și-a adaptat propria casă pentru utilizarea familiei sale.

Casa Whitstable a lui Tom Croft, ocupată împreună cu soția sa Max, și fiica Kitty, este un hambar care a aparținut inițial unei ferme cumpărate de bunici. Casa a fost vândută de mult, dar The Barn rămâne, fiind transformată de Tom pentru părinții săi în anii 1980: „Casele pentru arhitecți” sunt părinții unui prim proiect clasic ”.

Doar jumătate din hambar conține camere formale. „Una dintre greșelile pe care oamenii le fac este să transforme hambarele în case; odată ce ai pus o ușă din față, s-a terminat - locul nu mai este un hambar. ' În schimb, Tom a creat o „casă în interiorul unui hambar. Puteți merge prin ușa mare din fața de intrare și din cealaltă parte, în grădină, fără a intra vreodată în casă ”.

Din punct de vedere vizual, există o influență din postmodernismul care a condus apoi pe acoperișul arhitectural. „Camerele iau forma unor bucăți de clădiri abstractizate. Este ca o corabie într-o sticlă. Vocabularul arhitectural este abstract și în mare parte lipsit de mulaje, întrucât, recunoaște dezarmant, nu știa cum să le proiecteze în acea etapă a carierei sale.

Seniorul Crofts a umplut The Barn cu tablouri și mobilier de familie. De la moștenire, Tom și Max nu au văzut niciun motiv pentru a schimba decorul în mod semnificativ; singura lor muncă importantă a fost crearea unei punți din care să poată vedea grădina. După ce a fost proiectat de bunicul lui Tom pentru a fi citit de la fermă, acest lucru a necesitat un grad de reorientare.

Hambarele cu grădini din sud-est evocă în mod inevitabil romantismul Sissinghurst și Great Dixter și aceasta nu face excepție. Este cu siguranță un contrast cu casa Crofts din Londra, construită în anii '70 și renovată într-un stil modern cu entuziasm.

Tom recunoaște că are o existență „bipolară”, dar The Barn și-a jucat rolul în dezvoltarea carierei sale, deoarece multe dintre proiectele sale au implicat reimaginarea clădirilor istorice. „Am învățat că cel mai bun lucru pe care îl puteți face nu este prea mult”, spune el. Prietenii care s-au adunat recent pentru o petrecere pentru o mare sărbătoare a zilei de naștere, așezați în jumătatea neconvertită a The Barn, vor ști că intervenția arhitecturală minimă nu este o barieră pentru a vă distra.

Pentru a afla mai multe despre Thomas Croft Architects, accesați www.thomascroft.com


Categorie:
Șoarecele de țară solicită tunderea vergilor restrânse
Fife Arms, Braemar: Durabil, frumos și destinația finală pentru pasionații de pescuit